abonneren

Gratis wifi voor 37 Nederlandse steden

Bullseye WiFi start in de tweede helft van dit jaar met de uitrol van gratis wifi in 37 Nederlandse binnensteden. Gebruikers van dit wifi-netwerk kunnen straks anoniem surfen en streamen. Het project wordt gefinancierd met advertenties.

De internetstartup is opgericht door een ondernemerscollectief van mensen die afkomstig zijn uit de (internet)commercie, inkoop, politiek en IT. Tot dit collectief behoren onder andere George Seton, Rolf Boerkoel, Ali Dikilitas, Henri Gerrits, Koos Boersma, Joachim Dreyer, Scott Doenecke, Arko van Brakel en Ward Termeer.

Het bedrijf wil alle grote Nederlandse steden verbinden met wifi. 'Nederland wordt hiermee het eerste Europese land dat alle grote steden voorziet van gratis wifi', aldus Bullseye WiFi. Om van het wifi-netwerk gebruik te maken hoeven gebruikers alleen in te stemmen met de voorwaarden voor gratis en onbeperkt wifi. De startup belooft dat de gebruiker daarna kan genieten van zijn of haar favoriete muziek via bijvoorbeeld Spotify, filmpjes kijken op YouTube en videogesprekken voeren.

Advertenties
De gratis wifi wordt gefinancierd door middel van advertenties in de vorm van een pop-up. De reclame verschijnt al direct na het opstarten van bijvoorbeeld een app. Daarnaast krijgen de gebruikers van het wifi-netwerk eens in de vijf minuten een drie seconden durende commercial die automatisch weer verdwijnt.

In eerste instantie gaat het hier om algemene reclame, maar de ondernemers willen ook kijken naar advertenties die speciaal zijn toegespitst op de voorkeuren van de gebruiker. Het is de bedoeling dat de reclame de gebruikerservaring niet in de weg staat.

Kosteloze aanleg
De Nederlandse gemeenten zijn wel te porren voor een wifi-netwerk, maar deze hebben hiervoor geen middelen beschikbaar. Voor de aanleg van het wifi-netwerk zal Bullseye geen geld vragen van steden of winkels in de binnensteden, meldt Telecompaper. Het bedrijf verwacht een jaar nodig te hebben voordat het netwerk in de grootste Nederlandse steden beschikbaar is. Welke 37 steden hierbij betrokken zijn kun je vinden op de website van Bullseye WiFi.

Bron: Telecompaper

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Internet

Tags: smartphones, tablets, Laptops, Mobiele Netwerken

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord