Gratis wifi in meer dan 260 Connexxion-bussen

Internetten in de trein is voor veel forenzen al gemeengoed, maar binnenkort kan er ook in de bussen van Connexxion gratis gesurfd worden. De busmaatschappij gaat 263 bussen in de provincie Noord-Holland voorzien van draadloos internet van T-Mobile, meldt het Haarlems Dagblad.

Busbedrijf Connexxion is in de regio Noord-Holland actief in de regio’s Haarlem-IJmond, Noord-Holland-Noord en de Gooi en Vechtstreek. Alle 263 bussen die in deze regios rijden, worden door T-Mobile van wifi-apparatuur voorzien. T-Mobile verzorgt in Nederland ook in een groot aantal NS-treinen het draadloos internet.

Het uitrusten van de bussen met wifi-apparatuur gaat 540.000 euro kosten en deze rekening wordt betaald door de provincie Noord-Holland. Het geld hiervoor komt uit de zogenaamde boetepot, die wordt gevuld door Connexxion wanneer bussen niet op tijd rijden.

In andere delen van het land heeft Connexxion zijn bussen al voorzien van draadloos internet. Een ander voordeel voor reizigers is dat de busmaatschappij ook werkt aan usb-oplaadpunten in zijn voertuigen. Hiermee kunnen smartphones, tablets en laptops onderweg worden opgeladen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: connexxion