}
abonneren

Gratis mediacenter

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Uiterlijk wijzigen
  3. Extensies installeren
  4. Persoonlijke videorecorder
  5. Tv-gids gebruiken
  6. Configuratie tv-server
  7. Configuratie MediaPortal
  8. Installatiewizard

Als u tv wilt kijken via MediaPortal, dan moet u de tv-server configureren. Open de betreffende applicatie en controleer of uw tv-kaart wordt weergegeven. Selecteer het juiste model dat u met de software wilt gebruiken. Prettig is om te weten dat er ook hybride tv-kaarten worden ondersteund, waarmee u zowel analoge als digitale televisie kijkt. Kies vervolgens het juiste land en de plaatsnaam. Hierdoor voert het programma het scanproces sneller uit, omdat het niet alle frequenties hoeft af te speuren. Klik op Scan for channels en wacht even totdat de taak volledig is afgerond. Ga naar TV Channels of Radio Channels en bekijk welke omroepen er zijn gevonden. Haal het vinkje weg voor zenders die u liever niet in MediaPortal weergeeft. Navigeer naar Recording en beslis hoeveel minuten voordat een uitzending begint, u wilt starten met opnemen. Daaropvolgend geeft u aan hoe lang de software moet opnemen nadat het programma is geëindigd. Op het tabblad Folders selecteert u in het uitrolmenu de tv-kaart die u gebruikt. Beslis vervolgens op welke bestandslocatie u opgenomen programma’s wilt bewaren. U bevestigt alle wijzigingen in de configuratie tot slot met OK.

Als u een dvb-t ontvanger zonder cammodule gebruikt, dan hebt u alleen toegang tot de free-to-air radio- en televisiekanalen.

Als u een dvb-t ontvanger zonder cammodule gebruikt, dan hebt u alleen toegang tot de free-to-air radio- en televisiekanalen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Internet

Tags: gratis mediacenter

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI