}
abonneren

Gratis mediacenter

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Uiterlijk wijzigen
  3. Extensies installeren
  4. Persoonlijke videorecorder
  5. Tv-gids gebruiken
  6. Configuratie tv-server
  7. Configuratie MediaPortal
  8. Installatiewizard

Omdat de broncode van MediaPortal openbaar is, hebben externe ontwikkelaars de gelegenheid om uitbreidingen te creëren. Door middel van verschillende extensies voegt u slimme functies toe aan de software. Op team-mediaportal.com/extensions ziet u een overzicht van alle uitbreidingen. Sommige extensies vindt u echter ook terug in de hulpapplicatie MediaPortal Extension Installer. De plugin Subcentral is bijvoorbeeld een aanrader. Met dit hulpmiddel voegt u Nederlandstalige ondertiteling aan een film of tv-serie toe. Deze tool werkt nauw samen met de extensies MP-TVSeries en Moving Pictures. Hiermee haalt u interessante details op van films en televisieseries in een aantrekkelijke gebruikersomgeving. U houdt daarnaast gemakkelijk bij welke afleveringen of films u hebt gezien. U vindt beide extensies overigens alleen op de website van MediaPortal. Ook de uitbreiding Online photo & friends is uitsluitend via de website te downloaden. Liefhebbers van sociale netwerken kunnen prima uit de voeten met deze toepassing, want u kunt onder andere Facebook en Flickr integreren. Deze tool is hoofdzakelijk bedoeld om snel foto’s uit een webalbum op uw televisie te tonen. Naast de genoemde voorbeelden bestaan er nog veel meer leuke plugins. Zo importeert u complete songteksten van audiotracks, voegt u Nederlandse logo’s van televisiestations toe en start u op afstand een opname door een e-mail naar de tv-server te versturen. U kunt ook een webbrowser en diverse spelletjes in het programma implementeren. De meeste extensies dient u eerst te configureren. U regelt dat bij MediaPortal Configuration, Plugins. Geef hier ook aan op welke plaats u het betreffende onderdeel in de gebruikersomgeving wilt weergeven.

Met de uitbreiding Moving Pictures, in combinatie met Subcentral, haalt u informatie over films op en downloadt u Nederlandstalige ondertiteling.

Met de uitbreiding Moving Pictures, in combinatie met Subcentral, haalt u informatie over films op en downloadt u Nederlandstalige ondertiteling.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Internet

Tags: gratis mediacenter

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI