abonneren

Gratis internet in het buitenland met CrowdRoaming

CrowdRoaming is een nieuwe app waarmee buiten Nederland gratis gebruik kan worden gemaakt van mobiel internet. Als jij een deel van je databundel afstaat, dan krijg je daar gratis internet in het buitenland voor terug. Gratis... Dus dat moet door Nederlanders verzonnen zijn, toch? Klopt!

Gisteren schreven we over de verlaagde tarieven voor dataroaming in het buitenland maar het kan ook helemaal gratis. Het idee achter de app CrowdRoaming is simpel: Gebruikers van de app stellen een deel van hun databundel beschikbaar voor andere gebruikers. Wanneer je in het buitenland bent, kun je  inloggen op het netwerk van een lokale gebruiker die fungeert als mobiele hotspot. Daar zit meteen de zwakte van de app want het valt of staat natuurlijk met het aantal gebruikers.  CrowdRoaming is dus eigenlijk een soort bittorrent-principe, zolang jij een stuk databundel aanbiedt mag je databundels van anderen gebruiken.

Geen verspilling van databundels

De app maakt gebruik van encryptie zodat de andere gebruiker niet kan zien wat je via zijn netwerk doet op internet en zou ook niet je internetconnectie vertragen. Het concept past goed in deze tijd waarin verspilling zoveel mogelijk tegengegaan wordt. Een gemiddelde databundel is zo’n 600MB en zo’n 250MB wordt gemiddeld gebruikt volgens de makers van de app. De app reserveert een maximum aantal MB’s om te delen met anderen (bijvoorbeeld 30MB).

 

CrowdRoaming app

CrowdRoaming downloaden

De app, vooralsnog alleen voor Android, is nog in beta-fase maar kan al worden gedownload in de Google Play Store.

 

De app is succesvol getest op onderstaande toestellen:

HTC Explorer A310 (2.3.5)

HTC Sensation XL (4.0.3)

HTC Cha Cha (2.3.3)

HTC Desire S / Desire 2 / S510e (2.3.5)

HTC Sensation Z710e / Pyramid (4.0.3)

Samsung Galaxy SIII - GT–I9300 (4.0.4)

Samsung Galaxy Ace 2 - GT–I8160 (2.3.6)

Samsung Galaxy Young - GT–S5360 (2.3.6)

LG Optimus L3 E400 (2.3.6)

LG Optimus L7 P700 (4.0.3)

LG Optimus L9 P760 (4.0.4)

Sony Arc S/LT18i (2.3.4)

Sony Xperia Neo 7 MT15i / Kyno 7 Halon (4.0.4)

Sony Xperia P / LT22i / Nypon (4.0.4)

Sony Xperia miro / ST23i / ST23a (4.0.4)

== KNOWN ISSUES ==  
• Sharing mode does not yet work on Android 4.1 and above. Soon to be available!

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Mobiel Internet, gratis internet

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord