abonneren

Gratis 4G voor alle RED-abonnee's Vodafone

Vodafone heeft aangekondigd dat alle RED-abonnementen 4G-ready zijn. Dat betekent dat abonnees met deze abonnementsvorm zonder extra kosten van de 4G-snelheid gebruik kunnen maken als hun smartphone dit ondersteunt. Ook moeten ze zich binnen het dekkingsgebied bevinden, want Vodafone 4G wordt vanaf deze zomer uitgerold.

Vodafone heeft via een persbericht verkondigd dat abonnees met een RED-abonnement gratis gebruik kunnen gaan maken van het 4G-netwerk van de provider zodra deze beschikbaar is. Met de RED-abonnementen kunnen klanten onbeperkt bellen en sms’en. Per abonnement geldt wel een datalimiet en een maximum snelheid. De abonnementen RED SUPER en RED Business waren al 4G-ready en nu is de rest van de RED-abonnementen dat ook. Dit geldt niet alleen voor nieuw afgesloten abonnementen, maar ook voor huidige RED-abonnees. De abonnementsprijzen zullen bovendien niet verhoogd worden.

Vodafone is momenteel bezig om zijn 4G-netwerk te testen en uit te rollen. Deze zomer gaat het 4G-netwerk live. Zodra abonnees zich in het dekkingsgebied bevinden kunnen ze gebruikmaken van 4G, mits ze een smartphone hebben die dit ondersteunt natuurlijk.

Vodafone heeft 800MHz-frequenties en 1.800MHz-frequenties gekocht op de veiling eind vorig jaar. De iPhone 5 ondersteunt alleen 1.800MHz. Het 4G-netwerk van Vodafone gebruikt de 800MHz-frequentie in principe, maar op drukke locaties wordt ook de 1.800 MHz-frequentie ingezet. Daar kunnen bezitters van een iPhone 5 dus wel van 4G gebruikmaken. Welke gebieden ‘druk’ zijn is nog niet bekendgemaakt.

Naast Vodafone biedt T-Mobile ook gratis 4G-toegang aan. Bestaande abonnees krijgen echter een snelheidslimiet op het 4G-netwerk.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Internetsnelheid, Telecomproviders, Vodafone, 4g, T-mobile

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord