abonneren

Google's nieuwe Easter Egg: Breakout

Google heeft weer een nieuwe Easter Egg geïntroduceerd. Als je 'Atari breakout' intypt bij Google Afbeeldingen, krijg je een speelbaar breakout-spel voorgeschoteld. De blokjes in het spel bestaan uit de gevonden afbeeldingen.

 

Breakout is een spel van Atari dat in 1976 het levenslicht zag en geïnspireerd was op Pong. Het spel heeft sindsdien vele incarnaties gekend. De originele versie was zwart-wit maar door middel van gekleurde celoofaanstroken op de monitoren van de arcade-machines kregen de steentjes toch een kleurtje.

Atari Breakout als Google Easter Egg

Google's versie van Breakout

Hardware originele Breakout van Jobs en Wozniak 

Het originele elektrische circuit van Breakout zou gemaakt zijn door Steve Jobs en Steve Wozniak.  Dat wil zeggen, Steve Jobs kreeg de opdracht en liet zijn vriend Wozniak het bord bouwen. Jobs liet hem weten dat het binnen vier dagen af moest zijn en Wozniak werkte non-stop om het bord op tijd klaar te hebben. Hoewel Jobs had beloofd het geld (750 dollar) te delen met Wozniak vertelde Jobs hem niet dat er ook een bonus gepaard ging met het afleveren binnen vier dagen. Die bonus zou Jobs in eigen zak hebben gestoken.

In de praktijk kon Atari echter niet veel met het compacte design van Wozniak, het zou te moeilijk zijn om het in massaproductie te nemen waardoor Atari toch met een eigen versie kwam van de hardware waarop velen het populaire spel hebben gespeeld. In 1978 kwam het spel ook op de consoles thuis beschikbaar.

Een van de vervolgen op Breakout was Super Breakout in 1981 voor de Atari 2600

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Spel, easter egg, Google Afbeeldingen, breakout