abonneren

Google's één aprilgrappen van 2013

Op één april is het elk jaar weer smullen voor wie van een geintje houdt. Google haalt er jaarlijks een behoorlijk aantal uit en de easter eggs zijn natuurlijk zelden zo toepasselijk als wanneer één april op tweede paasdag valt.

Google is dit jaar weer lekker bezig geweest op het gebied van één aprilgrappen. Het is een traditie van het bedrijf om een heel scala aan grappen uit te rollen in de vorm van nieuwe absurde en niet bestaande Google-diensten en bizarre aankondigingen voor wel bestaande diensten. Vorig jaar scoorden de 8-bit Nintendo Entertainment System (NES) versie van Google maps erg goed en zou Google YouTube alle YouTube-video’s op dvd’s uitbrengen in de vorm an The YouTube Collection.

Hieronder een overzichtje van Google-grappen van 2013.

Google Maps schatkaarten

Waar Google Maps vorig jaar de 8-bit versie introduceerde als easter egg, is er dit jaar een schatkaart-versie van de kaartendienst online gezet. Rechtsboven kan in Google Maps de schatkaartmodus geselecteerd worden. Natuurlijk heeft Google er ook een filmpje bij gemaakt waarin iedereen opgeroepen wordt mee te zoeken naar een piratenschat.

 

YouTube kiest een winnaar en stopt

In deze grap probeert Google het publiek wijs te maken dat het YouTube-platform in 2005 opgezet is als wedstrijd om de beste video ter wereld te vinden. Acht jaar lang mochten gebruikers filmpjes uploaden en nu is het mooi geweest. De dienst gaat offline en het is tijd om de winnaar te kiezen uit alle inzenders.

Wassen neus

Google geeft in dit filmpje toe dat het een ding over het hoofd heeft gezien wat betreft de zoekmachine. Op basis van geur kan voortaan gezocht worden en andersom kan er naar aanleiding van een zoekresultaat de geur daarvan worden geproduceerd met de nieuwe Google Nose-dienst.

Maak saaie dingen interessant

Een laatste grappige grol in deze selectie is de Google App Levity Algorithm. Daarmee klinken saaie vergaderingen opeens erg aanlokkelijk en worden presentaties ware powertrips.

Voor de rest van Google's één april-grappen van 2013 kun je hier terecht.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: april fools, Grappen, Easter eggs, 1 april, één april

Nieuws headlines

Laatste reactie