abonneren

Google zoekt straks semantisch

Google werkt aan een vernieuwing van zijn zoekmachine. Straks zoekt Google niet alleen op zoekwoorden maar ook semantisch naar de achterliggende bedoeling van de zoekwoorden.

De zoekmachine kijkt voortaan verder dan alleen naar de woorden en zoekt ook naar de betekenis van de ingevoerde zoekwoorden. Ook zal Google straks zelf informatie leveren die aan de betekenis van de zoekwoorden kan worden gekoppeld.

Dankzij het semantisch zoeken zullen de zoekresultaten natuurlijker worden, ofwel beter aansluiten bij de denkwereld van de zoeker. Zo gebruikt Google ook de informatie die het verzameld uit je interesses die in via Google+ kenbaar maakt. Zo tonen de zoekresultaten straks niet alleen de gevonden webpagina’s waarin de zoektermen voorkomen maar ook bij Google bekende feiten over de gezochte gegevens. Google verzamelt al een aantal jaren semantische gegevens in een database. Een voorbeeld is als je zoekt naar de naam van een bekende persoonlijkheid, krijg je als resultaat ook de leeftijd en geboortedatum van die persoon.

Zie ook het filmpje met uileg over semantisch zoeken:

De vernieuwingen van de zoekalgoritmen worden de komende maanden geleidelijk ingevoerd.

Bron: Computer Idee

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Zoekmachines

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord