abonneren

Google zoekmachine blijft standaard in Firefox

Mozilla maakt bekend dat er een nieuwe overeenkomst is met Google, die er voor zorgt dat Google de komende drie jaar de standaard zoekmachine blijft in Firefox.

Zowel Mozilla als wij kunnen dus opgelucht ademhalen. De komende drie jaar kunnen we in elk geval nog van Firefox blijven genieten. De vorige overeenkomst tussen Google en Mozilla liep vorige maand af. Al enige tijd bestond er daardoor onzekerheid over de belangrijkste inkomstenbron voor Mozilla en daarmee was zelfs het voortbestaan van de organisatie onzeker.

Google zorgt de opbrengsten van de reclame-inkomsten al jaren voor de grootste stroom inkomsten van de opensource Mozilla-organisatie. Nu Google zijn eigen Chrome browser heeft, leek de liefde tussen de twee wat te bekoelen. Google heeft nu minder belang bij het promoten van de Firefox-browser.

In oktober werd bekend dat Firefox een deal met Microsoft had gesloten over het integreren van Firefox met de Bing-zoekmachine van Microsoft. Zo is er nu een speciale Bing-versie van Firefox. Kennelijk heeft dat de druk opgevoerd bij Google om een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Mozilla te sluiten.

De details van de nieuwe overeenkomst blijven vertrouwelijk, maar Mozilla heeft wel bekendgemaakt dat een groot deel van de $123 miljoen omzet over het afgelopen jaar afkomstig is van Google.

Gisteren werd al bekend dat Mozila’s browser Firefox versie 9 klaar is. Deze is nu ook via de reguliere downloadpagina’s te downloaden in het Nederlands.

 

Via: BGR

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie