abonneren

Google wuift Wave vaarwel

Google heeft Google Wave-gebruikers in een e-mail gewaarschuwd dat het einde van Wave in januari 2012 wordt ingezet. Deze maatregel is een onderdeel van de voorjaarsschoonmaak die Google houd onder diverse projecten.

Ruim een jaar geleden heeft Google al aangekondigd dat er niet langer aan Wave ontwikkeld zou worden en dat het tot eind 2010 in de lucht zou worden gehouden. Nu kondigt Google aan dat Google Wave per 30 april 2012 zal ophouden te bestaan. Vanaf 31 januari kan Wave-informatie alleen nog gelezen worden. Iedereen die belangrijke informatie in Wave heeft staan wordt dan ook aangeraden deze te kopiëren voor eind april.

Voor de fanatieke Wave-aanhangers, als die er al zouden zijn, is er een alternatief. Zo is er Apache Wave, de open source variant van Wave en er is Walkaround een opensource Wave met experimentele functies. Hierin kun je eenvoudig de Google Wave informatie importeren.

Wave is een mislukte poging van Google om met een eigen sociaal netwerk te komen. Het is een paar jaar geleden met veel tamtam geïntroduceerd maar na een jaar stilgezet omdat het niet aansloeg bij het publiek. De meest wave-gebruikers wisten niet goed wat ze er mee aanmoesten. Nu Google+ beschikbaar is kan Google Wave definitief worden gestopt.

Wave is niet het enige project waar Google afscheid van neemt. Zo is er Google Friend Connect, wat is opgegaan in Google+. Ook stopt Google met een energiebesparingsproject en verdwijnen Google Search Timeline, Google Bookmark Lists, Google Knol en Google Gears. Allemaal projecten waarvan de meest Google-gebruikers geen weet van hebben en waarschijnlijk ook niet zullen missen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord