abonneren

Google wordt dit jaar socialer

Eric Schmidt, CEO van Google, heeft woensdag bevestigd dat het bedrijf nog voor het eind van dit jaar een aantal sociale functies toevoegt aan hun zoekmachine.Er gingen al eerder geruchten dat Google bezig was met een rivaal voor Facebook.
Hoewel Eric Schmidt zelf niet wil spreken over een ‘Facebookkiller' zou hij graag beschikken over de contactgegevens van Facebook. Google is niet gecharmeerd van het gesloten beleid van Facebook waarbij informatie van Twitter en Gmail wel is te raadplegen via Facebook maar de eigen informatie afgesloten wordt voor derden.

Google zou graag zien dat informatie die gecreëerd is op sociale netwerken (zoals Facebook, Twitter en Flickr) makkelijk te raadplegen is via Google. De laatste maanden heeft Google al heel wat overnames gedaan op het gebied van social gaming en verwacht wordt dat dit een groot onderdeel gaat vormen van de sociale netwerksite. De naam van het platform is nog niet bekend hoewel er geruchten de ronde doen dat het Google Me zou gaan heten.

[Via NU.nl]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: