abonneren

Google werkt hard aan spraakherkenning

Gelijk met de introductie van Google Maps navigatie in een groot aantal Europese landen en Canada heeft Google ook de spraakherkenning van Google Search by voice uitgebreid met de talen Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Aan andere talen wordt hard gewerkt.Engels, Chinees en Japans waren al beschikbaar.
Google werkt hard aan het beschikbaar stellen van het spraak gestuurd zoeken in alle talen en dialecten. In allerlei landen wordt met lokale mensen de spraakherkenning getraind.

Het zoeken en invoeren van een bestemming in Google Maps gaat nu eenmaal makkelijker met een gesproken commando dan het intikken op een schermtoetsenbordje.

Google Search by voice is beschikbaar op de Androidtelefoons maar ook op Blackberry, de iPhone en de Nokia S60. De Android app is alleen beschikbaar in die landen waarvoor de taal beschikbaar is. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord