abonneren

Google Wave verder als opensource

Het ziet er naar uit dat het dood verklaarde project Wave van Google toch een vervolg gaat krijgen. Google heeft de opensource-versie van Wave aan de Apache Software Foundation gegeven, in de hoop dat het gebruik van de Wave-technologie zal groeien.Wave in a Box (WIAB) wordt de naam van het product van het nieuwe Apache Wave-project.
De organisatie heeft een server waarop waves worden gehost en er is een API (application programming interface) voor het maken van toepassingen en er is een webinterface.

Wave is een webtoepassing voor zogenaamde  realtime "rijke communicatie". Dit wil zeggen dat gebruikers via tekst en beeld met elkaar kunnen communiceren en informatie in heel brede zin met elkaar delen.

Volgens kenners heeft het idee achter Wave veel potentie. Google heeft na zijn introductie van het concept echter nagelaten om de gebruikers duidelijk te maken hoe ze het moesten gebruiken en wat de voordelen ervan zijn. Door het gebrek aan informatie is het gebruik snel na de introductie doodgebloed en is Wave in de vergetelheid geraakt. Vervolgens heeft Google de stekker uit het eigen Waveproject getrokken.

Voor de liefhebbers moet het mogelijk zijn om bestaande waves uit Google Wave te exporteren en in WIAB te importeren. Meer informatie over het opensource Apache Wave-project leest u hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord