abonneren

Google+ voor Google Apps-gebruikers

Het sociale netwerk Google+ is nu ook beschikbaar voor alle Google Apps-gebruikers. Alle zakelijke gebruikers van de Google Apps kunnen zich nu eenvoudig aanmelden voor een Google+ account.

Wel moet deze mogelijkheid door de beheerder van de Google Apps account voor zijn gebruikers worden aangezet.

De Google Apps-gebruikers krijgen niet alleen toegang tot alle functionaliteit die andere Google+-gebruikers ook hebben, maar krijgen ook nog toegang tot interne netwerkfunctionaliteit. Zo wordt het mogelijk onderling statusupdates te delen, zonder dat het nodig is om alle gebruikers eerst in kringen toe te voegen. Feitelijk vormen alle Google Apps-gebruikers in een organisatie automatisch een eigen kring waarbinnen zij berichten kunnen delen.

Met deze mogelijkheid wordt er een intern sociaal netwerk gevormd binnen de organisatie. Het risico lijkt wel groot dat er interne informatie naar buiten zal lekken. Dit is ook al een keer gebeurt met een bericht van een Google medewerker, die per-ongeluk een bericht in plaats van intern binnen Google, met de hele wereld deelde. 

Google+ is een sociaal netwerk dat in korte tijd een groot aantal gebruikers heeft verzameld. Nu al heeft Google+ meer dan 25 miljoen gebruikers. Google Apps zijn een zakelijke betaalde versie van de Google Docs-kantoortoepassingen voor het maken, beheren en delen van documenten.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie