Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google viert verjaardag sterrenkundige Copernicus

Google vereert de wiskundige en sterrenkundige Pool Nicolaus Copernicus met een Doodle.

 

Google viert vandaag de 540ste verjaardag van Nicolaus Copernicus. De Poolse sterrenkundige werd geboren in 1473 en is bekend geworden door zijn heliocentrische theorie over ons zonnestelsel.

Nicolaus Copernicus werd geboren als zoon van een rijke koperhandelaar en studeerde theologie, klassieke talen, astronomie en wiskunde. In 1501 werd hij geïnstalleerd als kanunnik, een soort priester. Copernicus was dus een geestelijke, maar zou er uiteindelijk voor zorgen dat het toenmalige wereldbeeld van de Katholieke Kerk niet langer houdbaar was.

 

Copernicus poneerde immers als eerste de stelling dat de aarde rond de zon draait en niet omgekeerd, zoals in die tijd werd gedacht. Deze Copernicaanse revolutie zorgde voor een volledige omwenteling, en lag aan de basis van de ontwikkeling van de moderne natuurwetenschap.

Ter ere van zijn 540ste verjaardag heeft Google vandaag haar Doodle aan de astronoom gewijd. De Doodle is een geanimeerde voorstelling van ons zonnestelsel, met de zon centraal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: google doodle, copernicus

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie