abonneren

Google vervangt namen van Picasa en Blogger

Google gaat de bestaande webdiensten Picasa en Blogger een nieuwe naam geven. Dit wordt eenvoudigweg Google Photo en Google Blogs. Waarschijnlijk zal Google later nog meer diensten van naam veranderen.

Picasa Web Albums, straks Google Photo, is een dienst waarmee eenvoudig foto’s via internet met anderen gedeeld worden. Van de blogservice is het straks ook duidelijk dat het bij Google hoort. De naamsveranderingen zijn volgens Google nodig omdat Google de diensten wil integreren met de vorige week aangekondigde sociale netwerkdienst Google+

YouTube
De naamsverandering is bekendgemaakt door de meestal goedgeïnformeerde website Mashable. Google zelf laat er niets over los. Hoewel er meer stroomlijning in de naamgeving van Google-diensten verwacht wordt zal YouTube waarschijnlijk niet van naam veranderen. Net als Picasa en Blogger is YouTube afkomstig van overnames. Google heeft echter de eigen Google Video-dienst opgeheven ten gunste van YouTube, dus lijkt het terugdraaien van deze naamgeving niet in de lijn der verwachting.

Google heeft eerder dit jaar aangekondigd dat Blogger een flinke aanpassing zal ondergaan.  Dat hier ook een naamsverandering bij hoort, is een verrassing. Officieel is niet bekend wanneer de naamswijziging zal worden doorgevoerd. Verwacht wordt dat dit tegelijk met de officiële lancering van Google+ voor het grote publiek zal zijn. Dit staat volgens Mashable eind juli te gebeuren.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie