abonneren

Google verbetert zoekresultaten

Er is Google veel aan gelegen zijn gebruikers zo snel mogelijk de meest relevante antwoorden te geven op hun vragen. Hiervoor is het nodig regelmatig de zoekalgoritmen aan te passen. Google is zelf erg enthousiast over de laatste aanpassingen. Maar zijn deze aanpassingen merkbaar?

Voorlopig in elk geval nog niet, want de wijzigingen in het zoekalgoritme is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar. Maar na verloop van tijd zullen de wijzigingen ook in andere delen van de wereld worden uitgerold.

Veel van de wijzigingen zijn te subtiel om door de gebruikers opgemerkt te worden. Toch beïnvloeden de wijzigingen 12 procent van alle zoekvragen. De veranderingen zitten vooral in het rangschikken van sites, door Google pageranking genoemd. Het is de bedoeling dat sites met een lage kwaliteit, bijvoorbeeld sites die ook weinig waarde hebben voor de gebruikers, omdat ze content van anderen kopiëren, een lagere pagerank krijgen. Sites met originele inhoud krijgen een hogere pagerank. De zoekresultaten kunnen al fors verbeteren zonder de pageranking van veel sites te veranderen. Het is de bedoeling sites van hoge kwaliteit te belonen. Volgens Google zijn de veranderingen een grote stap in de goede richting. Er wordt nog hard gewerkt aan verdere verbeteringen aan de zoekalgoritmen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord