abonneren

Google+: Van vrienden naar Kringen

Sociale netwerken als Hyves en Facebook zijn in rap tempo vrijwel onmisbaar geworden om contact met vrienden en familie te onderhouden. Sinds kort is er een nieuwe sociale speler bijgekomen: Google+. De dienst werd eind juni opengesteld aan een beperkte groep gebruikers, die zelf ook weer mensen konden uitnodigen om de dienst te testen. Al snel bleek dat er een overweldigende belangstelling voor Google+ bestond; op sites als eBay en Marktplaats werden uitnodigingen voor Google+ voor geld aangeboden. Wij geven een aantal tips om op gang te komen in Google+.

Google+ is te bereiken via http://plus.google.com. De dienst is op veel onderdelen vergelijkbaar met de reeds bestaande sociale netwerksites, zoals Facebook. Je hebt een Google-account nodig om gebruik te maken van Google+.  Als je een Google-account aanmaakt, moet je eerst een aantal vragen beantwoorden. Zo moet je je geboortedatum opgeven en kun je je profiel aanvullen met persoonlijke gegevens en een foto van jezelf. Overigens ben je niet verplicht om het profiel geheel in te vullen. Als je vanuit privacy-oogpunt informatie achterwege laat, is dat geen enkel probleem. Na het inloggen presenteert Google+ meteen een groot aantal mensen die je naar wens kunt toevoegen aan je vriendenkring. Google+ maakt hiervoor onder andere gebruik van de contactenlijst uit Gmail.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van Google? Bij het inloggen zie je een aantal onderdelen: Foto’s, Profiel, Kringen en Updates. Google+ werkt met Kringen, dat zijn verzamelingen mensen die iets met elkaar gemeen hebben. Deze kringen kun je zelf aanmaken, zoals een kring collega’s of een kring intieme vrienden. Het voordeel van het systeem van kringen is dat je berichten en foto’s met die bepaalde personen kunt delen. Personen die niet lid zijn van een bepaalde kring zullen de berichten of foto’s niet zien. Het is overigens wel mogelijk om een persoon bij meerdere kringen in te delen; zo kan iemand een collega zijn, maar ook bij jou op de sportvereniging zitten. Deze persoon kun je dan indelen bij de kring collega’s en de kring sportvrienden. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags: