abonneren

Google TV volgend jaar op helft van de televisies

Eric Schmidt, een van de directieleden van Google, doet aan wishful thinking. Zo zou midden 2012 de helft van de nieuwe televisies voorzien zijn van Google TV.

Schmidt zei dit tijdens de Le Web-conferentie in Parijs. Hij verwacht dat de slimme internet-televisies volgend jaar gaan doorbreken. Google TV zal net als Android gratis en opensource blijven. Google zal de Google TV-dienst in de loop van volgend jaar ook in Europa introduceren.

Google introduceerde Google TV vorig jaar in de Verenigde Staten. Dit bleek echter geen groot succes. Nu zegt Schmidt dat het een b├Ęta-versie betreft. Waarschijnlijk denken hardwarepartners als Logitech daar anders over. Logitech dat flink had ingezet op het aan de man brengen van losse Google TV-kasjes, heeft dankzij het floppen van Google TV daar zwaar verlies op geleden en heeft ondertussen aangekondigd met de Google TV-producten te stoppen.

Als Schmidt gelijk wil krijgen zal Google de tv-fabrikanten er wel van moeten overtuigen dat ze de Google TV-hardware moeten inbouwen. Samsung heeft bijvoorbeeld ondertussen al veel succes met zijn eigen Smart-tv-toepassing, waar al duizenden apps voor verkrijgbaar zijn.

De ervaring met eerder televisie-initiatieven leert, dat het in Nederland nog wel eens moeilijk kan worden om de medewerking van de lokale zenders te krijgen. Het succes van Google TV staat of valt bij de beschikbaarheid van het lokale televisieaanbod. De extra toeters en bellen via apps kunnen het product niet dragen, zo blijkt uit de ervaringen van Google TV in de VS.

Zie Schmidt in onderstaande video:

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord