abonneren

Google toont slimme assistent en Home-hub

Google zet een nieuwe stap op het gebied van persoonlijke assistenten en domotica. De nieuwe Google Assistent die het bedrijf op de I/O-conferentie aan het publiek toonde, heeft één dikke streep voor op de concurrentie van Apple en Microsoft: vervolgvragen.

In plaats van losse vragen en kreten zoals je gebruikt bij Siri en Cortana, kan de nieuwe Google-assistent - die dit keer eens niet onder een vrouwennaam door het leven hoeft te gaan - daadwerkelijk een gesprek voeren. Daardoor kun je niet alleen tickets boeken voor een film zonder ook maar een knop aan te raken, maar kun je meteen vragen hoe goed de film is en hoe je bij de bioscoop komt. De assistent snapt dat je volgende vragen over de eerste gaan, en onthoudt waar het gesprek over ging.

 

Google Home

 

De nieuwe Google-assistent is naadloos geïntegreerd in Google Home, een domoticahub die je het leven nog makkelijker moet maken. Home kan veel basale taken uitvoeren die je verwacht van een thuishub: lichten en de thermostaat bedienen, deuren op slot doen, eten bestellen.

Daarbij is het belangrijkste wapenfeit dat je je handen in je broekzakken kunt laten. Google's assistent werkt net zo goed met spraakbesturing, die volgens Google zo goed is door de jarenlange ervaring op het gebied van vertaling en zoeken op internet.

En natuurlijk is Google als zoekmachine ook aanwezig. Het weer, beurskoersen, triviale weetjes: Google weet er wel raad mee, en Google Home zorgt ervoor dat je niet eens meer je telefoon of laptop hoeft te gebruiken om bij de informatie te komen.

Google Home komt later dit kalenderjaar op de markt.

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Nieuws, Internet

Tags: google, I/o, Google Home, google assistent

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord