abonneren

Google Street View nu ook op Antartica

Google heeft zijn populaire Street View-dienst op Google Maps nu uitgebreid met het continent Antartica. Niet dat hier een Street View-auto heeft rondgereden; de beelden zijn gebaseerd op allerlei foto’s en laten vooral pinguïns zien.Google Street View is sinds 2007 actief, eerst in de V.S. en nu in 25 landen waaronder ook Nederland.

Hoewel het een populaire dienst is, zijn er ook veel protesten tegen Google Street View als gevolg van de manier waarop data wordt verzameld. In mei gaf Google ook toe dat het de afgelopen 3 jaar op een verkeerde manier informatie van mensen heeft verzonden over onbeveiligde draadloze verbindingen. Vandaag moet Google in Spanje voor de rechter verschijnen in een zaak over het verzamelen van data. In Tsjechië is het Google zelfs verboden om actuele data te verzamelen voor Street View.

Naast de Antartica werd ook Brazilië en Ierland genoemd als nieuwe landen waar Google Street View beschikbaar is. Zie hier een voorbeeld van de pinguïns op Antartica. De blauwe stippen op het continent geven de plaatsen aan waar de foto's (door gebruikers) zijn gemaakt.

Via BBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: