abonneren

Google stopt Wave 

Google stopt met de ontwikkeling van de realtime communicatieapplicatie Wave. Wave was bedoeld als online samenwerkingshulpmiddel, dat verschillende vormen van online communicatie combineert.
De acceptatie en het gebruik van Wave vallen dusdanig tegen, dat Google er geen heil in ziet om met de ontwikkeling door te gaan.

Voorlopig blijft de dienst in zijn huidige vorm gewoon beschikbaar voor degenen die er gebruik van willen maken. Wave werd eind 2009 geïntroduceerd, maar veel mensen begrijpen niet goed wat de bedoeling van de webapplicatie is. Zelfs ontwikkelaars weten er niet goed raad mee. Wave is nooit verder gekomen dan het bètastadium.

Google topman Eric Schmidt zegt over Wave dat het mislukken ervan de innovatieve kracht van Google onderschrijft. Google verzint nieuwe gebruikersscenario's, neemt risico's en stelt hoge doelen. Soms mislukt dat. Het is Google's strategie om niet te veel promotie te maken voor producten. Liever zet Google een product in de markt en wacht vervolgens af wat er gebeurt.

Google zal de ervaringen die ze met Wave hebben opgedaan gebruiken voor andere ontwikkelingen. Sommige onderdelen van de software, zoals bijvoorbeeld de communicatie met losse tekens, zullen opensource beschikbaar worden gesteld voor ontwikkelaars.

Via: GoogleBlog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: