abonneren

Google stopt met Buzz

Google stopt met de sociale netwerkdienst Buzz ten gunste van Google+. De komende week zal de berichtendienst verdwijnen samen met Code Seach en Jaiku.

Google gaat gestaag verder met het harken door de online-utilities. Dit is volgens Google noodzakelijk om de belangrijke diensten voldoende aandacht te kunnen geven. Op sociaal netwerkgebied focust Google zich nu op Google+.

Ook Google Buzz had, als alternatief voor Twitter, een onfortuinlijke start doordat er privacy-problemen optraden.  Dit omdat Google bij de introductie alle contacten in de Gmail-contactenlijst automatisch inschakelde voor Buzz-gebruik. Een golf van protest was het gevolg.

Ook de zoekfunctie naar opensource-code en de microblogging Jaiku worden gestopt. Eerder al kondigde Google aan met de Labs-functies te stoppen. Na het verdwijnen van Buzz zal de functionaliteit van iGoogle pagina worden opgeschoond.

Wave
Net als bij de eerder poging van Google met de sociale netwerkdienst Wave, zegt Google de opgedane ervaringen met Buzz te gebruiken in de nieuwe dienst Google+. Dat niet iedereen er zo over denkt blijkt uit een recente post van een Google-werknemer, die Google+ als broddelwerk beschouwt. Hij postte dit in een openbaar Google+ bericht, dat eigenlijk intern voor Google was bedoeld.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie