abonneren

Google staat toegang vanaf commandoregel toe

Google's laatste speeltje heet GoogleCL, waarbij 'CL' voor 'Command Line' staat. Via GoogleCL is het mogelijk een groot aantal Google-diensten via de commandoregel aan te sturen. Dat zal voor normale gebruikers niet interessant zijn, maar voor programmeurs is het een zegen.Wie veel met scripts werkt, kan nu eenvoudig toegang krijgen (en bewerkingen uitvoeren) op Google-diensten.
Zo ondersteunt GoogleCL onder meer Google Calendar, Google Contacts, Google Docs, Picasa en YouTube. GoogleCL is in Python geschreven en beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Python 2.5 of 2.6 moet aanwezig zijn op het systeem.

Met GoogleCL is het onder meer mogelijk nieuwe afspraken in Google Calendar in te plannen, videos te uploaden naar YouTube en Google Docs-documenten vanuit de Terminal te bewerken. Google heeft zelf veel voorbeelden en een handleiding online gezet.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord