abonneren

Google schikt voor $8,5 miljoen in privacyzaak

Google heeft toegezegd 8,5 miljoen dollar te betalen doordat hun dienst ‘Buzz’ de privacy van gebruikers heeft geschaad.Zeven gebruikers van de Google e-maildienst ‘Gmail' hebben Google aangeklaagd omdat hun gegevens werden getoond aan gebruikers van Google's Buzz, een dienst dat in Gmail is ingebouwd en elementen leent van diensten als Twitter, Flickr en Facebook om zo gebrui
kers in staat te stellen informatie te delen. Google zorgde er echter voor dat gebruikers automatisch werden bevriend met veelgemailde contactpersonen.

Zo kwam het voor dat een jonge vrouw uit de VS onbewust en ongewild allerlei persoonlijke informatie deelde met een ex-partner met wie ze juist alle banden had doorgesneden. Zeven Amerikaanse consumenten spanden rechtszaken tegen Google aan. Het bedrijf had de privacyinstellingen van Buzz kort na de lancering in februari al aangescherpt maar schikt nu voor een bedrag van 8,5 miljoen dollar in deze privacykwestie.

Het volledige bedrag gaat niet naar de aanklagers, die krijgen zelf elk 2500 dollar schadevergoeding, een groot deel gaat naar de oprichting van privacyorganisaties en 2 miljoen gaat naar de advocaten van de aanklagers.

[Via NU.nl]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord