abonneren

Google schakelt naar IPv6 6 juni 2012

6 juni 2012 is het zover. Dan is het 'World IPv6 Day' en wordt IPv6 door een grote hoeveelheid internetbedrijven - waaronder Google, Microsoft, XS4All, Facebook en Cisco - geïmplementeerd.

IPv6 is de opvolger van het huidige internetprotocol, IPv4. De reden dat er overgeschakeld wordt naar een nieuw protocol is omdat het maximaal aantal ip-adressen wat over heel internet gebruikt kan worden bijna bereikt is. En zonder ip-adres kun je niet gekoppeld worden aan internet.

Grappig is dat de oorspronkelijke IPv6 specificaties al 15 jaar geleden gepubliceerd waren. Zolang is men dus al bezig geweest met de implementatie van IPv6. Met IPv6 moeten meer dan genoeg ip-adressen beschikbaar zijn voor alle apparaten op de hele wereld.

Op 6 juni 2012 zal het internet dus voor een groot deel overschakelen naar IPv6. Voor Google betekent dit dat al haar webdiensten permanent overschakelen naar IPv6. Denk daarbij aan Search, Gmail, Youtube en meer.

De meeste internetters zullen - als alles goed gaat - niets moeten merken van de overgang naar IPv6. Desondanks heeft Google wel een testpagina gemaakt om te controleren of je klaar bent voor IPv6. Ook is er een hulpsite voor als je tegen problemen aanloopt.

Meer informatie over World IPv6 Day vind je hier.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie