abonneren

Google pimpt profielpagina

Dat Google voorzichtig bezig is om een voet aan de grond te krijgen in de sociale media is niets nieuws. Een nieuwe stap in deze richting is de verbeterde profielpagina waarmee je nu meer invloed hebt hoe je met Google wordt gevonden.

Iedereen zoekt wel eens naar zijn eigen naam met Google. Dit kan ook heel nuttig zijn om te zien wat er allemaal over je virtuele of zelfs je fysieke leven op internet bekend is. Als je je Googleprofiel openbaar maakt, is de kans groot dat deze informatie bovenaanstaat in de zoekresultaten naar je naam.

Google heeft een nieuwe “Google Profielen” pagina gemaakt waarmee je de profielgegevens van je Google-account kunt beheren. Het geeft de mogelijkheid om je openbare profiel met allerlei informatie aan te vullen zoals interesses, foto’s en dergelijke. De nieuwe profielpagina maakt het makkelijker jezelf te presenteren zoals je dat wilt. De profielpagina zorgt ook voor een betere layout. De nieuwe profielpagina is bedoeld om openbaar gepubliceerd te worden. Kijk hier naar je eigen profielpagina, of maak er een aan! 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: