abonneren

Google opent eigen eBookwinkel

Google opent een eigen winkel voor e-books. De winkel maakt het mogelijk digitale boeken te kopen, te downloaden en te lezen. De eBook Store van Google ondersteund diverse formaten voor allerlei e-booklezers met uitzondering van de Kindle van Amazon. Het bijzondere van de Google eBook store is dat de boeken zich in de cloud bevinden.
Als gebruiker hoef je de boeken dan ook niet te downloaden. Ook online kunnen ze gelezen worden. Zo raak je eenmaal aangeschafte boeken ook nooit meer kwijt en hoef je ze ook niet allemaal zelf op te slaan.

Uiteraard loopt deze dienst vooruit op de komende introductie van het Google Chrome OS. Dit besturingssysteem voor onder andere netbooks, werkt helemaal met cloud-georiënteerde toepassingen. Alleen een netwerkverbinding is dan voldoende voor het lezen van de aangeschafte boeken.

De Google eBookStore is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te gebruiken. Ruim 4000 uitgevers stellen boeken beschikbaar. Wanneer de Google eBook Store bij ons beschikbaar komt is nog niet bekend. De introductie van Google Chrome OS wordt later vandaag verwacht.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord