abonneren

Google opent Chrome-webwinkel

Google opent een webwinkel voor Chrome-toepassingen. In deze winkel kunnen gebruikers van de Chrome-browser applicaties en games downloaden. De Chrome Web Store zal net als de Android Market voorzien worden van een betaalsysteem. De Chrome Web Store start in oktober. Ontwikkelaars die toepassingen of games aanbieden hoeven van de opbrengst slechts 5% af te dragen aan Google.
Dat is een flink verschil met bijvoorbeeld de 70/30-verhouding die Apple hanteert voor de App Store. Dit maakt het ontwikkelen van apps voor Chrome een aantrekkelijke bezigheid voor softwareontwikkelaars.

Net als bij de App Store en de Android Market biedt de Chrome Web Store de mogelijkheid gratis (probeer)versies van programma's aan te bieden. Voor de betaling zal het Google Checkout-betaalsysteem gebruikt worden, dat gekoppeld is aan creditcardbetalingen.

De Chrome Web Store is het wapen van Google in de browserstrijd. Zo kunnen downloadbare browsertoepassingen en games de aantrekkelijkheid van het gebruik van de Chrome-browser aanzienlijk vergroten. Ook kan Google op deze manier een partijtje meeblazen op de groeiende (online) gamesmarkt. Duidelijk is dat Google met de Chrome Web Store ook een voorschotje neemt op het aan het eind van dit jaar te verschijnen Chrome OS-besturingssysteem. De toepassingen die dan al ontwikkeld en beschikbaar zijn, kunnen Chrome OS tot een onweerstaanbaar platform maken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: