abonneren

Google opent Chrome Web Store

Google heeft een Chrome Web Store geopend. Hier kunnen webtoepassingen gedownload worden. Deze web-apps zijn bedoeld om te worden gebruikt in de Chrome-browser op alle besturingssystemen waarvoor de Chrome-browser beschikbaar is, dus ook straks in Chrome OS.De Chrome Web Store begint met ca. 500 toepassingen die zowel gratis al betaald kunnen zijn.
het zijn toepassingen in diverse categorieën, waaronder zowel productieviteitstoepassingen, games als media apps. De Web Store dient als betrouwbaar en gecontroleerd distributiekanaal voor web apps.

Zo zal bijvoorbeeld het vandaag door Amazon aangekondigde Kindle for the web, ook via de Google Web Store verspreid worden. De Web Store zorgt voor de naadloze distributie, updates als ook het innen van eventuele abonnementskosten.

Tijdens de Google Chrome Prestentatie in San Francisco, werd ook een app van de New York Times gedemonsteerd die een moderne gebruikersvriendelijke presentatie van het nieuws verzorgt.

Hoewel de apps die in de Google Web Shop worden verspreid bedoeld zijn voor de Chrome browser, hoeven die apps niet exclusief voor Chrome te zijn. In principe kunnen de apps ook geschikt zijn voor andere browsers. Google wil met de webwinkel een betrouwbare bron voor webtoepassingen bieden en een gecontroleerde distributie en updatefunctionaliteit bieden. 

Google maakte bekend dat het gebruik van de Chrome-browser snel groeit. Zo zijn er wereldwijd nu al 120 miljoen regelmatige gebruikers van Chrome.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord