abonneren

Google op overnamepad

Google is de laatste tijd behoorlijk op het overnamepad. Het eerdere gerucht over de overname van Jambool is nu bevestigd.Met Jambool haalt Google het virtuele geld binnen. Jambool is specialist in virtuele geldsystemen voor sociale netwerken.
Het virtueel geld van Jambool, Social Gold genaamd, zou het applicatieontwikkelaars mogelijk maken om wereldwijd geld te verdienen met hun toepassingen, zonder dat ze zich zorgen zouden hoeven maken hoe dit geld te incasseren.

Eerder al kocht Google Slide.com, een bedrijf dat widgets voor sociale netwerken maakt. Hiervoor zou zelfs $182 miljoen betaald zijn. Dan is er nog Instantiations, een bedrijf dat ontwikkeltools maakt. Tot slot is er nog een gerucht over de aankoop van Like.com, een bedrijf dat zich bezig houdt met ‘visual search'. Dit komt neer op het zoeken op basis van plaatjes. Like.com zou meer dan 100 miljoen dollar moeten kosten. Kortom: met al deze overnameactiviteiten op het sociale netwerkvlak is het vrij duidelijk waar Google op niet al te lange termijn mee komt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie