abonneren

Google neemt Gmail mee in zoekresultaten

Soms ben je op zoek naar iets op het internet terwijl precies de info die je zoekt eigenlijk gewoon in je mailbox zit. Denk bijvoorbeeld aan een lekker restaurant waar je naar op zoek bent. Het zou zomaar kunnen dat vrienden jou allang via mail getipt hebben op een culinair genot. Om die reden experimenteert Google nu met het meenemen van Gmail in je zoekresultaten.

Volgens Google is een zoekopdracht een zoekopdracht en betekent dit dat je gewoon op zoek bent naar antwoorden of informatie. Daarbij moet de zoekmachine dus niet alleen beperkt zijn tot het internet, maar vindt Google dat ook je persoonlijke data doorzocht moet worden. Op zich klinkt het niet gek. Aparte zoekopdrachten uitvoeren op internet én je eigen data en e-mail is eigenlijk wel wat omslachtig.

Google experimenteert met Gmail in zoekresultaten

Om deze reden experimenteert Google nu met het verwerken van je persoonlijke Gmail berichten in je zoekresultaten. De zoekresultaten die afkomstig zijn van je Gmail, worden rechts bovenin van het scherm weergegeven. In dit kleine vlak kun je klikken op een desbetreffende interessante e-mail om deze daadwerkelijk te openen.

Inschrijven bij Google voor Gmail experiment

Voor hen die bang zijn voor hun privacy: geen zorgen! Google doorzoekt niet standaard je Gmail. Als je mee wilt doen met dit experiment, zul je jezelf hier in moeten schrijven bij Google. Om mee te doen met het experiment heb je een @gmail.com adres nodig en moet je taal ingesteld zijn op Engels. Vervolgens kun je alleen van de functionaliteit gebruik maken nadat Google je account heeft aangepast en vervolgens kun je deze functionaliteit alleen gebruiken op https://www.google.com. Er zijn dus wel een paar mitsen en maren.

Het is nu nog een experiment, maar de kans is groot dat in de nabije toekomst Gmail standaard meegenomen gaat worden in je zoekresultaten, welke taal je ook spreekt.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags: