abonneren

Google Music Beta en Movie Rentals

Google introduceert met Music Beta een eigen streaming service voor muziek. Bovendien gaat Google films verhuren via de Android Market.

Dit zijn twee van de meest opvallende aankondigingen die Google dinsdagavond deed op de Google IO-conferentie. Beide aankondigingen kunnen worden gezien als een aanval op Apple iTunes. De diensten beperken zich vooralsnog tot de Verenigde Staten. 

Music Beta
De muziek-servicewordt met veel kritiek ontvangen omdat Google hiervoor geen medewerking heeft verkregen van de muziekindustrie. Het komt dan ook neer op een gratis opslagruimte waar gebruikers hun eigen muziek kunnen uploaden die dan vervolgens weer streaming wordt beluisterd. Google onderscheidt zich van de onlangs door Amazon geïntroduceerde gelijksoortige dienst, door meer opslagruimte aan te bieden. Beperkt Amazon zich tot 1000 liedjes, bij Google kunnen 20.000 liedjes worden opgeslagen. De opgeslagen muziek kan op ieder Android-apparaat met Android 2.0 of hoger worden beluisterd. De vraag is of Google Music Beta in deze vorm de competitie met bijvoorbeeld Spotify aankan.

 

Filmverhuur
Voor 2 tot 4 dollar kan in de VS een film worden gehuurd en afgespeeld wordenop tablets en smartphones. De film is 24 uur lang beschikbaar.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie