abonneren

Google maakt WebM-video-plugin voor IE9

Google zorgt ervoor dat ook gebruikers van de nieuwe Internet Explorer 9-browser naar Googles WebM (VP8) video-formaat kunnen kijken. Microsoft zelf beperkt zich tot de gangbare H.264 codec.

Vorig jaar heeft Google de VP8 videocodec tot opensource gemaakt en beschikbaar gesteld onder een kostenloze licentie. Deze gratis codec werd in dank aanvaard door Mozilla’s Firefox, Opera en Chrome. Apple en Microsoft houden vast aan het gebruik van H.264.

De strijd tussen de twee standaarden woedt ondertussen voort. Ondanks de voorkeur voor het eigen WebM, blijft Google tot nu toe H.264 ondersteunen. Als het lukt om WebM standaard in HTML5 opgenomen te krijgen, zal Google op termijn de H.264-ondersteuning stoppen. Ook Adobe Flash is gebaseerd op de H.264 codec.

Door de WebM plugin voor IE9 te maken wil Google in elk geval een vrije keuze voor iedereen mogelijk maken.  De plugin is hier te downloaden. Google noem het een previewversie. De plugin werkt in IE9 zowel op Windows Vista als Windows 7.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord