abonneren

Google maakt het mogelijk sites te blokkeren

Google voegt aan zijn internetzoekmachine de mogelijkheid toe om zoekresultaten van een bepaalde site volledig te blokkeren. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om ongewenste zoekresultaten te vermijden.

Iedereen herkent wel de ervaring van een meestal een als vervelend ervaren bedrijf, dat altijd boven aan de zoekresultaten verschijnt als je op een onderwerp van een bepaalde categorie zoekt.  Dit zou met de nieuwe experimentele functie tot het verleden behoren. Aan de zoekresultaten wordt door Google een knop toegevoegd waarmee alle resultaten van de betreffende URL worden geblokkeerd.  De geblokkeerde sites worden toegevoegd aan een blokkeerlijst die via de Google accountinstellingen kan worden beheerd.

De blokkeerfunctie wordt momenteel uitgerold voor Engelstalige gebruikers op Google.com voor gebruikers van Chrome 9+ IE8+ en Firefox 3.5+.

Chrome gebruikers hebben al langer de beschikking over deze functie, met de Personal Blocklist browserextentie die beschikbaar is sinds februari van dit jaar. Ook voor Firefoxgebruikers bestaat een vergelijkbare browser add-on met de naam Blocksite.

 

Via: Betanews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord