abonneren

Google maakt Google TV-plannen bekend

Google heeft een demonstratiesite voor Google TV geopend waarop duidelijk gemaakt wordt wat Google verstaat onder televisie via internet.Google TV is een nieuwe dienst die niet alleen het web naar de tv brengt maar ook televisie naar internet. Google zal Google TV de komende weken in de Verenigde Staten introduceren. Volgend jaar kunnen we het ook in de rest van de wereld verwachten.


Google werkt voor Google TV samen met Sony en Intel en Logitech. Sony zal Google TV inbouwen in internettelevisies. Mogelijk dat andere televisiefabrikanten volgen.

Google TV is gebaseerd op een aangepaste versie van Android, het besturingsysteem dat sterk in opkomst is voor gebruik op mobiele telefoons. Met een speciaal kastje (of met de benodigde hardware ingebouwd in de tv) en een internetaansluiting wordt het mogelijk op de tv internetpagina's te bekijken, te e-mailen, te chatten, sociale netwerken te gebruiken of internettelevisie te bekijken. Ook hier kunnen naar keuze extra apps worden geïnstalleerd om de functionaliteit uit te breiden.

In eerste instantie heeft Google voor de VS overeenkomsten gesloten met aanbieders van tv-series en sportuitslagen. Zo ontstaat er een vorm van televisie "on demand". Google hoopt met Google TV te concurreren met Apple TV, waarvan onlangs de tweede generatie is verschenen.

Wat de settop-boxen zoals die van Logitech gaan kosten is nog niet bekend. Meer over Google TV ziet u hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: