abonneren

Google legt voelspriet.nl plat

Google heeft de Nederlandse zoekmachine voelspriet.nl platgelegd. Henk van Ess was zachtgezegd niet blij met de actie, omdat Google geen waarschuwing heeft gegeven.

Van de een op de andere dag was het afgelopen met Voelspriet.nl. Google heeft het AdSense-account én de toegang tot hun api ingetrokken. Aangezien Voelspriet een custom engine van Google op de achtergrond gebruikt, werkt de website gewoon niet. Elke zoekactie resulteert in een 403-error.

Henk van Ess heeft wel een e-mail gehad van Google. Daarin staat vermeld dat de website fraude pleegt door onrealistische activiteit en dus meer inkomsten genereert dan in werkelijkheid mogelijk is. In hoeverre dat klopt weten we niet.

Hoewel Henk van Ess nog maar weinig aan de website deed - tijdgebrek - trok de website ongeveer 5000 bezoekers per dag. Echter, zonder inkomsten of custom zoekmachine, is de site zinloos, afgezien van de tips voor beter zoeken. Toch heeft Van Es de website offline gehaald.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Zoeken, Zoekmachines

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord