abonneren

Google lanceert digitale hulpdienst Helpouts

Met de nieuwe dienst Helpouts van zoekgigant Google kunnen gebruikers video-hulp krijgen van professionals op veel verschillende vlakken, van computerhulp tot tuinieren.

Google Helpouts is per direct en gratis te gebruiken. Met de dienst wil Google mensen verbinden met professionele hulp, op een zeer diverse vakgebieden. Met Google Helpouts kunnen gebruikers een onderdeel selecteren waar ze meer over willen weten, bijvoorbeeld het epileren van wenkbrauwen. Vervolgens verschijnen een aantal uitlegvideo’s die met dat onderwerp te maken hebben. Omdat Helpouts gebruik maakt van Google’s chatdienst Hangouts kunnen mensen ook 1-op-1 chatten met professionals.

Mocht je nu heel veel verstand hebben van een bepaald onderwerp en deze kennis graag met anderen willen delen, dan kun je je ook aanmelden als professional op Helpouts. Vrijwel iedereen kan zich aanmelden op de site, behalve als je werkt in de gezondheidszorg. Deze groep mensen moet eerst een test doorstaan voordat ze hun medische kennis met Google-gebruikers mogen delen. Ook moeten experts hun behaalde kwalificaties bekendmaken.

Gebruikers van Google Helpouts kunnen professionals beoordelen en een score achterlaten onder de video’s. Sommige hulpvideo’s kosten geld, maar andere zijn gratis. Dit kunnen de professionals zelf instellen. Zo kan het ook zijn dat een bepaalde professional per minuut geld rekent voor zijn adviezen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Helpouts