abonneren

Google krijgt geen 'dot'-loze domeinnamen

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, beter bekend als de ICANN, heeft tegen een voorstel van Google gestemd om domeinnamen zonder puntjes toe te staan. Dat is een forse tegenslag voor Google, dat al tijdenlang voor dergelijke 'dot'-loze domeinnamen pleit.

Google wil erg graag domeinnamen mogelijk maken als http://search, http://app, http://blog en http://cloud. De zoekgigant heeft voorsteld dat dit soort domeinen technisch anders werken dan de huidige, zodat een gebruiker zelf kan kiezen waar de domeinnaam naar verwijst. http://search zou dus niet per sé naar Google Search verwijzen, maar kan ook naar Bing, Yahoo of een andere zoekmachine doorlinken.

Vorige week heeft de ICANN zich over dit voorstel gebogen en bij een stemming bleek een meerderheid van de leden tegen het voorstel. Volgens de ICANN zijn 'dot'-loze domeinnamen niet nuttig, omdat het substantiële veiligheidsrisico's met zich mee zou brengen. Google heeft nog geen reactie gegeven op de uitspraak van de ICANN. De weigering zal echter niet als een verrassing zijn gekomen, want de ICANN staat niet bekend om zijn progressieve houding. Zo is al lange tijd bekend dat er 2000 nieuwe top-level domains gaan komen, maar worden deze tld's in een slakkegang goedgekeurd.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord