abonneren

Google koopt Meebo voor 100 miljoen

Google heeft de chat-dienst Meebo overgekocht voor 100 miljoen dollar. Dat is wat techwebsite Techcrunch vandaag heeft heeft laten weten.

Meebo is gevestigd in California. Het bedrijf is zeven jaar oud, maar heeft wel al aardig wat actieve gebruikers. In 2011 ongeveer 100 miljoen. Niet slecht voor een chatdienst.

Het bedrijfje heeft als doel om uitegeverijen in contact te laten komen met hun doelgroep voor een verhoogd 'merkbeleving'. Dit kon o.a. door de inzet van sociale media en via de integratie van de bekende Meebo Bar op websites van Meebo's klanten. Naast de chat-functionaliteit en de mogelijkheid om content te delen, biedt Meebo ook advertentiemogelijkheden. Kortom: een interessant totaalpakket voor Google. 

Meebo en Google+?

Naar verluidt zal Google het team van Meebo gebruiken om tools te ontwikkelen voor Google+. Niet gek en / of verwonderlijk natuurlijk. En het team van Meebo vindt het ook helemaal niet erg. Sterker nog: ze zijn verheugd met de overname. Maar goed. Zoals dat vaak gaat met overnames: er gaat ook mensen weg. Werknemers in de verkoop- en marketingafdeling van Meebo kunnen naar een andere baan gaan zoeken. Hoe Meebo door Google precies ingezet gaat worden, is nog niet bekend.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Internet

Tags: