abonneren

Google investeert 50 miljoen in programmerende meisjes

Google wil met een ' Made with Code'-evenement zoveel mogelijk meisjes interesseren in programmeren. Dat dit voor het bedrijf belangrijk is, blijkt uit het bedrag dat de zoekmachine in het event investeert: maar liefst 50 miljoen dollar.

150 schoolkinderen zullen de kickoff voor Made with Code bijwonen. De tech-industrie heeft te maken met veel stereotypen, onder andere met de aanname dat programmeren betekent dat je in je eentje achter een computer zit, vertelt Google Vice President Megan Smith. We hopen meisjes te laten zien dat programmeren ook heel leuk kan zijn. Het is een simpel feit dat er teveel banen zijn en te weinig programmeurs.

Chelsea Clinton

Google’s evenement wordt gepresenteerd door Mindy Kaling en had gastsprekers als Chelsea Clinton, die samen met een bataljon andere in technologie geïnteresseerde vrouwen tieners proberen te interesseren voor een studie in bijvoorbeeld Computer Science.

Malaria

Over de hele Verenigde Staten wil Google code-feestjes organiseren bij onder andere padvinderij-verenigingen. Het bedrijf start ook een marketing en bewustwordingscampagne om het onderwerp bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, omdat coderen steeds belangrijker wordt in onze maatschappij. Zo maken we er niet alleen de nieuwste films mee, maar wordt het ook ingezet bij het ontwikkelen van een medicijn tegen malaria. 

Lees ook:

Dit apparaatje voegt handgebaren toe aan de Raspberry Pi
Knutselen met printplaatjes

Facebook introduceert nieuwe snelle programmeertaal 'Hack'

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Programmeren, Investeren, made with code, tech industrie, computer science, meisjes

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord