abonneren

Google+ heeft groeipijn

De vorige week gelanceerde sociale media-dienst van Google, Google+ lijkt te lijden onder zijn eigen succes. Zo zijn er dit weekeinde onbedoeld statusberichten dubbel verstuurd via e-mail.

Dit was het gevolg van het vollopen van een schijf van één van servers die de statusberichten bijhoudt. Omdat het versturen van de statusberichten niet lukte, bleef de server het steeds weer opnieuw proberen. Google verontschuldigt zich hiervoor. Binnen anderhalf uur heeft men het probleem opgelost.

Zo blijkt Google+ een overweldigend succes. Ondanks dat Google+ zich nog in de testfase bevindt zou het nu al meer dan 4,5 miljoen gebruikers hebben. Dat het gebruik zich verspreid als een olievlek is niet zo vreemd, als iedereen die vrienden heeft in de sociale media zijn vriendenkring uitnodigd, kan het hard gaan. De capaciteit van de servers is echter nog beperkt waardoor Google tot nu toe maar mondjesmaat nieuwe gebruikers toelaat.

Google+ wordt veel vergeleken met Facebook. Volgens Eric Schmidt, topman van Google, hebben de meeste gebruikers wel door dat het toch iets anders is. Ook zegt hij dat het huidige Google+ nog  maar een begin is. Er zullen nog een groot aantal nieuwe toepassingen bijkomen. Of het succes blijvend is zal nog moeten blijken. Het is niet uitgesloten dat men na een rondje uitproberen toch weer afhaakt.

Via: All thingsD

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie