abonneren

‘Google gaat kleine bedrijven goedkoop WiFi-netwerk aanbieden’

Google ontwikkelt plannen om een zwaar gesubsidieerd WiFi-netwerk uit te rollen voor kleine en middelgrote bedrijven, als onderdeel van een groter plan om meer mensen web-diensten van het bedrijf te laten gebruiken.


Dat zou in een vertrouwelijk document staan dat The Information onder ogen kwam, bevestigd door een anonieme bron. De zoekmachinegigant wil een deel van de kosten van zakelijke WiFi-netwerken op zich nemen, zodat meer bedrijven de webdiensten van Google gaan gebruiken.

Sportscholen

Google wil zich hierbij voornamelijk richten op miljoenen kleine bedrijven als sportscholen, dokterspraktijken, restaurants en mogelijk ook overheidsinstanties zoals bibliotheken in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Flinke korting

Door deze bedrijven goedkopere netwerken met een flinke korting aan te bieden kunnen deze kleine bedrijven hun WiFi-diensten die ze hun klanten aanbieden drastisch verbeteren. Wat Google daarvoor terugvraagt? Gegevens natuurlijk. Zo zou de gebruikers van deze WiFi-netwerken kunnen worden gevraagd om in te loggen met hun Google-account. De plannen worden mogelijk deze zomer al uitgerold.  

Foto: Google's CEO Larry Page tijdens een TED-conferentie 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Gegevens, verzamelen, wifi-netwerk, web-diensten, kleine bedrijven

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord