}
abonneren

Google+ Foto’s op je pc

Google Foto's
Google+ Foto’s is een vreselijk handige dienst, maar je kunt ’m alleen op Chromebooks gebruiken. En laat die laatste categorie apparaten nu nog niet echt doorgebroken zijn… Gelukkig kennen we een omweg.

Voor wie Google+ Foto’s niet kent: met deze applicatie kan je automatisch foto’s van je harde schijf of geheugenkaartjes uploaden naar je Google+-albums. Op deze manier heb je altijd een online backup van je foto’s. Sla je foto’s in de originele resolutie op, dan krijg je van Google 25 GB gratis opslagruimte. Vind je het niet erg dat Google de resolutie iets terugschaalt, dan krijg je zelfs onbeperkte opslag. Handig toch? Ook kan Google+ Foto’s gebruikt worden om je huidige albums op een prettige manier te bekijken.

De Google+ Foto’s-app is aanvankelijk ontworpen voor de peperdure Chromebook Pixel, maar sinds kort ook op alle andere Chromebooks (laptops met Chrome OS) te downloaden. Dat is nog steeds een verwaarloosbaar percentage van de laptops in het wild, dus zijn we vooral benieuwd of we de webapp ook aan de gang krijgen op onze pc. Dat blijkt makkelijker dan gedacht.

De app is weinig meer dan een extensie binnen de Chrome-browser, maar wie denkt de app uit de Chrome Web Store te installeren, krijgt een foutmelding dat de applicatie niet ondersteund wordt op je computer (afbeelding 1). Om Google+ Foto’s toch te installeren voer je de volgende stappen uit:

1. Ga naar de Google+ Foto’s-url (bit.ly/1aokERm).
2. Rechtsklik op de grijze Toev. aan Chrome-knop en kies voor Element inspecteren.
3. In het vlak met de broncode zoek je met Ctrl+F naar de tekst webstore-button-disabled (afbeelding 2).
4. Dubbelklik op de geelgemarkeerde tekst en wis deze vervolgens. Druk op Enter.
5. Klik op de blauwe Toev. aan Chrome-knop.

Zoals je ziet, krijg je een dialoogvenster voorgeschoteld met de vraag of je Google+ Foto’s inderdaad wilt toevoegen (afbeelding 3). De app duikt nu op tussen je Chrome Web Apps. De eerste keer dat je ’m uitvoert krijg je een waarschuwing die je kunt negeren door op Toch uitvoeren te klikken. Log daarna in met je Google-account en je kunt aan de slag!

afbeelding1
Afbeelding 1

afbeelding2
Afbeelding 2

afbeelding3
Afbeelding 3

afbeelding4
Afbeelding 4

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Workshop, Internet

Tags: Google Plus

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI