abonneren

Google experiment: wachtwoordloos inloggen

Google heeft een experiment uitgevoerd waarbij het niet meer nodig is om met je wachtwoord in te loggen op je Google-account. In plaats van met je wachtwoord in te loggen, log je in met een qr-code.

Om wachtwoordloos in te kunnen loggen, moet je wel ingelogd zijn met een Google-account op je smartphone. Vervolgens moet je via een speciale inlogpagina op de pc waarop je wil inloggen de door Google gegenereerde qr-code scannen. Vervolgens word je op je smartphone gevraagd of het oke is dat er op deze computer ingelogd wordt met je Google-account.

Deze speciale inlogmethode is vooral handig wanneer je gebruik maakt van openbare computers zoals bijvoorbeeld in een internet-cafe. Je weet nooit 100 procent zeker of er keyloggers aanwezig zijn op openbare computers en derhalve is het invoeren van je inlognaam en wachtwoord een risico. Dat risico wordt vermeden met deze nieuwe inlogmethode van Google.

Helaas is het experiment ondertussen afgelopen en is het niet meer mogelijk zelf te spelen met deze inlogmethode. Het is onduidelijk of deze manier van inloggen officieel gelanceerd wordt. We hopen van wel, want innovatief is het zeker en ook net een stukje veiliger... zolang je niet vergeet weer uit te loggen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags: