abonneren

Google duidt HTTP-sites op den duur aan als 'onveilig' met extra waarschuwing

Google wil af van websites die nog gebruikmaken van het HTTP-protocol, in plaats van versleutelde HTTPS-verbindingen. Daarvoor worden telkens meer stappen ondernomen.

Websites die al gebruikmaken van HTTPS, worden door Chrome in de adresbalk aangeduid met een groen slotje. Klik je daarop, dan zie je de boodschap 'Je verbinding met deze site is privé'. Toch is dat volgens Google voor de meeste mensen nog niet voldoende informatie.

Chrome-versie 56 staat gepland voor januari 2017, en vanaf dan krijgen HTTP-sites die wachtwoorden en creditcardgegevens opslaan een 'onveilig'-icoontje mee in de adresbalk. Op den duur moeten alle HTTP-sites die boodschap meekrijgen, inclusief rode gevarendriehoek.

HTTPS op populaire sites

Google hoopt dat dergelijke maatregelen er voor gaan zorgen dat meer sites de overstap maken naar beveiligde HTTPS-verbindingen. Het bedrijf houdt ook een lijst bij van 'populaire sites', en van welke verbindingen ze gebruik maken.

Bron: Google

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: google, Https

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord