abonneren

Google Drive komt eraan

Het lijkt er op dat Google druk bezig is met de voorbereiding van de introductie van een eigen online-opslagdienst onder de naam Google Drive of GDrive.

Feitelijk biedt Google al online-opslag via de Google Docs. Ook hier kun je bestanden in de cloud sharen. De Google Drive gaat iets verder omdat deze als virtuele harde schijf gebruikt kan worden en er ook de bijbehorende synchronisatie-utilities bij geleverd zullen worden. Zo wordt het mogelijk bestanden tussen verschillende locaties en verschillende apparaten inclusief die met Android en Google Chrome OS te synchroniseren.

Google is al jaren aan het experimenteren met de GDrive, maar tot nu toe is het vooral een interne tool gebleven. Als Google de dienst uitbrengt gaat Google Drive de concurrentie aan met diensten als Dropbox, Box.net en HiDrive. Ook de online- opslag van Microsoft Windows Live SkyDrive, kan als alternatief voor de Google online-opslagdienst worden gezien.

Website Techcrunch heeft aanwijzingen voor de Google Drive gezien tijdens een presentatie over Google Chrome. Ook zou de gebruikersinterface van Google Docs al melding maken van het begrip Google Drive. De verwachting is dan ook dat het niet lang meer zal duren voordat Google de dienst zal introduceren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord