abonneren

Google Docs op iPad en Android

Google kondigt een tweestapsbeveiliging aan samen met de toezegging dat de Google Docs bewerkingsfuncties beschikbaar komen voor mobiele apparaten als de iPad en Android.Google heeft op de jaarlijkse conferentie Google Atmoshpere, voor zakelijke klanten in Europa, een betere tweestapsbeveiliging aangekondigd.
De aanmelding voor de Google account en daarmee die voor Google Docs, wordt daarmee een stuk veiliger. Google verwacht zo het gebruik van clouddiensten ook voor zakelijk gebruik te bevorderen.

Na het aanmelden met een wachtwoord moet er nog een tweede verificatie worden uitgevoerd met een code die door Google naar een mobiele applicatie wordt gestuurd, bijvoorbeeld via SMS naar een mobiele telefoon. Deze code is uniek en iedere keer anders. Wel is het mogelijk om een thuis- of werkcomputer eenmalig goed te keuren met zo'n beveiligingscode. In eerste instantie zal de tweestapsbeveiliging worden ingevoerd voor Google Apps, later zullen alle Google-accountgebruikers er aan moeten geloven.

Een andere belangrijke aankondiging van Google is dat bewerken van Google Docs straks beschikbaar komt op mobiele apparaten. Dit geldt zowel voor de iPad als voor Android-apparaten.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie