Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google Docs op iPad en Android

Google kondigt een tweestapsbeveiliging aan samen met de toezegging dat de Google Docs bewerkingsfuncties beschikbaar komen voor mobiele apparaten als de iPad en Android.Google heeft op de jaarlijkse conferentie Google Atmoshpere, voor zakelijke klanten in Europa, een betere tweestapsbeveiliging aangekondigd.
De aanmelding voor de Google account en daarmee die voor Google Docs, wordt daarmee een stuk veiliger. Google verwacht zo het gebruik van clouddiensten ook voor zakelijk gebruik te bevorderen.

Na het aanmelden met een wachtwoord moet er nog een tweede verificatie worden uitgevoerd met een code die door Google naar een mobiele applicatie wordt gestuurd, bijvoorbeeld via SMS naar een mobiele telefoon. Deze code is uniek en iedere keer anders. Wel is het mogelijk om een thuis- of werkcomputer eenmalig goed te keuren met zo'n beveiligingscode. In eerste instantie zal de tweestapsbeveiliging worden ingevoerd voor Google Apps, later zullen alle Google-accountgebruikers er aan moeten geloven.

Een andere belangrijke aankondiging van Google is dat bewerken van Google Docs straks beschikbaar komt op mobiele apparaten. Dit geldt zowel voor de iPad als voor Android-apparaten.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie